Шта можемо да научимо од Нолета

25. маја 2016.

by / 0 Comments / 96 View / 25. маја 2016.

Блог председника Ненада Поповића

 

Kад год гледам Нолета, размишљам шта све можемо да научимо од њега. О упорности, мукотрпном раду, тренинзима и самодисциплини, сувишно је говорити. Kао и дијетама које примењује. Често помислим – када бих издржао да једем исто што и он, барем месец дана, био бих потпуно другачије дизајниран.
Али, оно што сматрам његовом најважнијом особином, јесте да је он победио највећи страх међу Србима. То није страх од промаје. То је страх од победе! Победивши тај страх у себи, он је почео да побеђује све на свету. То морамо да научимо од нашег Нолета. И наша деца и ми одрасли. Да веру у себе, претворимо у победу. Да сломимо супарника у петом сету, када сви мисле да смо клонули. И да будемо гладни успеха све док носимо у себи последњи атом снаге. Тако ћемо успети и као појединци и као народ.
Зато верујем да ће Ноле освојити Ролан Гарос, јер освајање Париза постаје његова борба са самим собом. И чини ми се да је и он коначно свестан како мечеве на париској шљаци не води ни против Мареја, ни против Надала.
Наиме, када је схватио да је све у глави, постао је неприкосновени број један светског тениса и светског спорта. Није зато чудно што сви његови противници покушавају да открију – каква је мистерија његове псохолошке снаге, једнако као што анализирају његов ритерн.
Мислим да је дошао тренутак када ће Ноле добити своју последњу унутрашњу битку. Биће то његов најтежи меч, али и најслађа победа.
Постоји још једна ствар коју морамо научити од Нолета. У силној жељи за победама, он никада није заборавио на фер-плеј и на племенитост. Рекао је да ће, ако освоји Ролан гарос, тај једини грен слем који му недостаје посветити преминулом великану нашег филма, Бати Живојиновићу.
То је велики гест младића који има све на свету, али не заборавља одакле потиче. Он се поноси зато што је Србин и са својим народом дели и радост и тугу. Младић који има све на свету, за мене је већ освојио Париз!

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић