Српска народна партија: Никада нећемо заборавити страдање Срба у Олуји, одговорни морају да буду кажњени

3. августа 2019.

by / 0 Comments / 49 View / 3. августа 2019.

Ни после 24 године од злочиначке хрватске акције “Олуја”, која представља највеће етничко чишћење након Другог светског рата, ниједан високи функционер Хрватске није кажњен, било на цивилном или војном положају, за бројне почињене ратне злочине, нити је Србима омогућен повратак у Хрватску, нити им је дато обештећење за сва страдња која су преживели.

Хрватска држава наставља са распиривањем антисрпске хистерије, толеришући и прећутно подржавајући не само нападе на српско писмо, веру и културу, већ и физичке нападе на лидере Срба, па и на обичне грађане, само због тога што желе да остану Срби.

Није им било доста што су под бомбама протерали преко 200 хиљада цивила и мучки убили на кућном прагу преко 2000 углавном старих људи, већ по старом вековном, пакленом плану оних које називају “очевима домовине “, желе да затру сваки траг српског постојања на нашим вековним огњиштима Далмације, Баније, Лике, Кордуна, Славоније и осталих делова Хртватске у којима је српско присуство оставило неизбрисив траг.

Преостали Срби у тој држави повампиреног усташтва данас су најугроженији народ у Европи, којима свакодневно виси над главом претња напада или хапшења.

Желимо да поручимо тој држави сазданој на геноциду над Србима и Јеврејима почињеном у Другом светском рату, да Србија никада неће заборавити оно што сте учинили нашем народу, и да ће када тад зликовци и убице, које  међународни судови нису желели да казне, одговарати за прогон и убијање нашег народа.

Ми им то нисмо заборавили, нити ћемо икада заборавити. Нећемо одустати од намере да одговарају за своје злочине и заврше у затвору.

Такође, помагаћемо наш народ, како онај што је остао у тој држави, тако и прогнане Србе, не само материјално, већ и политички, сталним и неодустајним инсистирањем у разговорима са Хрватском и међународном заједницом на остварењу њихових права која се тичу смештаја, повратка, обештећења и права на слободан, миран и достојанствен живот, као што га имају сви грађани у Европи.

То је наш завет и наш најпречи задатак као одговорне државе која никада не заборавља свој народ и његово страдање.