СНП: Уједињени ћемо одбранити Косово и Метохију

8. јануара 2018.

by / 0 Comments / 74 View / 8. јануара 2018.

Српска народна партија сматра да је у овoм времену великих притисака на Србију неопходно тражити начине како да се дође до јединства у српском друштву око најважнијег националног питања, какво је несумњиво питање Косова.

Унутрашњи дијалог о Косову, који је покренуо председник Вучић, прилика је да се кроз отворену размену мишљења и идеја дође до најбољег решења за будућност државе и народа. Ако станемо уједињени око Косова, одбранићемо га. Ако се делимо и оптужујемо, слабимо снагу у преговорима и борби, која ће трајати.

Зато никако нису на корист јачању наше преговарачке позиције било какве оптужбе и осуде државне политике по питању Косова. Председник Републике Александар Вучић у веома сложеним међународим околностима води избалансирану и мудру политику заштите националних интереса, водећи рачуна и о суверенитету државе али и будућности народа.


Унутрашњи дијалог још траје и никакво конкретно решење још није донето. Нико унапред не може знати иза каквог ће решења о Косову и његовом опстанку у Србији, али и опстанку Срба у Покрајини стати већина српског народа. Када држава изађе са предлогом, тада се може и судити о власти ,и о људима и о њиховим делима.Позивамо све учеснике у јавном животу Србије и све националне институције у нашем друштву да се укључе у разговор о Косову и својим предлозима, деловањем и изјавама покажу максималну одговорност према значају које Косово за све нас има.