СНП Трстеник: Интерес грађана увек на првом месту

18. фебруара 2017.

by / 0 Comments / 278 View / 18. фебруара 2017.

Српска народна партија у Трстенику данас је једна од најпрепознатљивијих партија у општини. Наша политика која на прво место ставља интересе грађана и нуди конкретна решења за нагомилане локалне проблеме привукла је велики број пре свега младих и образованих људи. Они су наша снага којом ћемо живот свих Трстеничана учинити бољим, поручио је Ненад Радовић, председник Општинског одбора СНП у Трстенику.

Радовић је на годишњем састанку са руководством и члановима одбора упозорио да због лоше економске ситуације Трстеник напушта све већи број грађана и да је потребно хитно искористити све потенцијале општине како би је поново учинили добрим местом за живот.

– Многи наши суграђани се баве пољопривредом али им недостаје тржиште за њихове производе. Зато се СНП залаже за оснивање државних и локалних институција за развој економске сарадње са Русијом јер се шанса за извоз наших пољопривредних производа налази на тржишту братске Русије. То је прилика за повећање производње и отварање нових радних места коју не смемо да пропустимо  – објаснио је Радовић.

Он је нагласио да је младима у Трстенику потребна већа подршка за покретње сопственог бизниса и да су мала и породична предузећа решење за економски опоравак општине.

Радовић је подсетио да политика коју заступају председник Ненад Поповић и Српска народна партија има све већу подршку и у читавој Србији јер нуди конкретна решења за заштиту државних и националних интереса Србије.

– Никада нисмо одступили од своје јасне националне политике. Желимо сарадњу са Европском унијом, али не желимо да будемо члан организације која се распада јер то није у нашем политичком и економском интересу. Пружили смо пуну подршку руководству у Републици Српској у организацији референдума о Дану Српске чији је циљ био да заштити српски народ са леве стране Дрине. Председник партије, Ненад Поповић, био је у праву када је тражио да Србија изгради зид на граници са Македонијом како би био спречен неконтролисани улазак миграната у нашу земљу. То доказују све учесталији инциденти које изазивају мигранти широм Србије због чега су грађани са разлогом уплашени. Такође, једини у Србији указујемо на тежак положај српског народа у Црној Гори над којим режим Мила Ђукановића спроводи идентитетски геноцид – поручио је Радовић.