СНП: Србија никада не треба да постане чланица НАТО пакта (ВИДЕО)

24. марта 2017.

by / 0 Comments / 641 View / 24. марта 2017.

Градски и општински одбори Српске народне партије широм Србије данас су одали пошту страдалима у НАТО бомбардовању Србије које је почело 24. марта 1999. године.

СНП Нови Сад: Нисмо заборавили 24. март

СНП Ариље: НАТО није пријатељ Србије, већ Русија

„Српска народна партија у Ариљу данас одаје пошту свим нашим сународницима који су страдали током бруталне НАТО агресије на Србију. Српским небом су пуна три и по месеца шпартали авиони сејући бомбе смрти. Пријатељи то не раде. НАТО није пријатељ Србије“, поручио је Драгиша Терзић, председник Општинског одбора Српске народне партије у Ариљу који је са народном посланицом СНП Снежаном Петровић и члановима партије присуствовао парастосу поводом почетка НАТО бомбардовања Србије.

– Пре 18 година НАТО нас је напао да би Косово и Метохију одвојио од Србије, а Србе протерао са њихових огњишта. И данас подржавају лажну државу Косово. Зато ми нећемо у НАТО већ желимо да се окренемо нашим правим савезницима, Русији- рекао је Терзић.

Снежана Петровић: Јачање сарадње са НАТО значи погоршање односа са Русијом

„Србија никада не сме да заборави НАТО агресију. Исто тако не смемо да заборавимо ко су нам пријатељи. Било какво јачање сарадње са НАТО значило би погоршање односа са Русијом. То, сигурна сам, не жели ниједан Србин, изјавила је Снежана Петровић, народна посланица и члан председништва СНП.

Она је подсетила да је одлуком Народне скупштине Србија војно неутрална земља која жели да буде слободна, и да сарађује са свима у сопственом интересу, првенствено са њеним пријатељима и савезницима.

– Свака друга могућност гази српску историју, традицију, али пре свега вољу нашег народа – истакла је Петровић.

СНП Лесковац

Народни посланик, Огњен Пантовић, члан председништва СНП и председник Градског одбора СНП у Лесковцу, Александар Пејчић, као и функционери овог одбора, Гордана Јовановић и Александар Момчиловић, положили су венац на споменик страдалима у бомбардовању воза у Грделичкој клисури током НАТО агресије на Србију.

Александар Пејчић је подсетио да је Грделичка клисура једна од великих рана грађана Јабланичког округа и Србије и да жртве НАТО агресије никада не смеју да буду заборављене.

– На нама је да се сећамо свих наших жртава, на нама је да сачувамо нашу историју, да не дозволимо њену ревизију како би наша деца знала и чувала праву истину о НАТО агресији на Србију – поручио је Пејчић.

Бомбе које су пале на путнички воз у Грделици показују прави карактер НАТО агресије на Србију која је била уперена на цивилне циљеве и на обрачун са читавим српским народом. То је незапамћен злочин против човечности – изјавио је народни посланик СНП Огњен Пантовић.

Он је додао да је НАТО пакт бомбардовао Србе и 1994. и 1995. године у Републици Српској и нагласио да би уласком у НАТО Србија погазила све своје жртве, али и нарушила односе са братском Русијом.

– Уласком у НАТО погазили бисмо све жртве НАТО агресије, а такође би били приморани да сутра пошаљемо своје војнике на границу са Русијом, да се гледају преко нишана са руским војницима. Никада српски војник није ишао на границу са Русијом па не треба да иде ни сада – закључује Пантовић.

СНП Крагујевац