СНП са адвокатским тимом прогнаних у „Олуји“

6. фебруара 2015.

by / 0 Comments / 168 View / 6. фебруара 2015.

Члан председништва СНП, Војислав Михаиловић, састао се у Чикагу са представницима адвокатског тима који заступа права прогнаних Срба у Олуји.

Том приликом, шеф адвокатског тима Роберт Павић информисао је Михаиловића о поступку који Срби прогнани из Хрватске воде против америчке компаније МПРИ која је имала уговор са Хрватском владом о обуци хрватске војске уочи спровођења акције „Олуја“.

Михаиловић је упознат са чињеницом да се поступак против америчке приватне компаније МПРИ води због кршења америчког, хрватског и међународног права, те да је реч о приватној тужби Срба оштећених у Олуји која се води пред америчким грађанским судом. Најважније тачке тужбе односе на угрожавање имовинских права и физичке сигурности Срба који су под присилом напустили своје домове током операције „Олуја“.

Михаиловић је истакао да је заштита права Срба прогнаних у Олуји тема од највишег значаја за Српску народну партију. „Одбор за правна питања Српске народне партије детаљно и континуирано ће пратити овај поступак и о томе ће информисати јавност у Србији“, рекао је Михаиловић. Он је навео да ће Српска народна партија пружити снажну подршку оштећеним Србима по чијој тужби се води овај поступак, те да ће званичним путем исто тражити и од институција Републике Србије.

SNP sa advokatskim timom prognanih u Oluji 2

SNP sa advokatskim timom prognanih u Oluji 3