СНП: Осуђујемо хапшење Медојевића, европске институције да реагују

30. новембра 2018.

by / 0 Comments / 27 View / 30. новембра 2018.

Српска народна партија најоштрије осуђује хапшење Небојше Медојевића, једног од лидера опозиције у Црној Гори, и позива европске институције да реагују на прогон и примену силе према политичким неистомишљеницима црногорског председника Мила Ђукановића.

Огољена диктатура антисрпског режима Мила Ђукановића кренула је да хапси сваког ко се усуди да проговори јавно о криминалу режима, прекрајању историје и прогону српског народа и српске цркве у Црној Гори.

На листи за прогон Ђукановићевог режима налазе се сви политичари који сматрају да је поништење одлука Подговоричке Скупштине из 1918. године највећа издаја историје и идентитета Црне Горе.

Ђукановић и његови сарадници покушавају да притисцима, застрашивањем и применом силе, искриве свест народа у Црној Гори о њиховом историјском пореклу и братским везама са српским народом.

Упућујемо питање шефу Делегације Европске уније у Црној Гори, да ли је прогон политичких неистомишљеника и лидера опозиције европска вредност, и да ли држава са најдуговечнијим диктаторским режимом у Европи, може да буде такозвани лидер у европским интеграцијама у региону или чак будућа земља чланица Европске уније?