СНП: Обелоданити детаље покушаја убиства које је мигрант извршио у близини Шида

11. септембра 2016.

by / 0 Comments / 127 View / 11. септембра 2016.

Не смемо да дозволимо да грађани Србије постану мете и таоци миграната у сопственој држави, и зато инсистирамо да се одмах објаве сви детаљи тешког кривичног дела покушаја убиства које је јуче почињено код Шида, када је мигрант ножем напао младића, мештанина села Вашица Милорада Адамовића, наневши му повреде опасне по живот.

Догодило се оно чега смо се прибојавали и на шта упозоравамо више од годину дана. Безбедност наших грађана је угрожена све опаснијим, суровијим и безобзирнијим понашањем миграната у Србији.

Сигурност сваког нашег грађанина и његове породице од данас морају постати приоритет државне политике, а то подразумева и максимално ангажовање свих безбедносних служби на задацима затварања и контроле државних граница за неконтролисани улаз миграната.

Србија треба да уради исто што ради читава Европска унија – да затвори своје границе тако да ниједан мигрант више не може да уђе на нашу територију, а сви који се налазе на њој, морају бити депортовани као лица без докумената која су илегално ушла у нашу земљу.

Ни једно дете, жена или човек не смеју бити заробљеници у сопственој држави. Наши грађани не смеју постати ловина, а Србија не сме бити претворена у карантин за десетине хиљада миграната који више не презају од пљачки, отимања и свирепих покушаја убистава на територији Републике Србије.