СНП: Недоследне поруке делова опозиције, грађани ће одговорити високом излазношћу на изборима

6. августа 2019.

by / 0 Comments / 66 View / 6. августа 2019.

Српска народна партија (СНП) сматра неприхватљивим покушај делова опозиције да свакодневно створе утисак о нашем друштву као недемократском, да се овде не поштују основна људска права и закони, и да на најважнији дан демократије, изборни дан, грађани неће бити слободни да одлуче ко ће да их представља и води.

Слање такве поруке и слике о својој држави, уз уцене и најаву бојкота, као и могућег ометања изборног процеса, дају додатну муницију онима споља који свакодневно врше притисак на Србију по низу за нас најважнијих државних питања, да у овој атмосфери подељеног друштва по најважнијим националним темама, наставе још јаче са притисцима.

Уместо што се из дана у дан прича о својој држави све најгоре да би се само некако дошло на власт, никада није било важније него данас да сви политички актери у држави пошаљу поруку да је Србија слободна и независна земља, да неће подлећи никаквим притисцима, јер смо сви окупљени око најважнијих државних питања, да Србија има свој демократски Устав, и да ће чврсто бранити своје Косово и интересе свога народа у региону.

Колико су ове теме које се намећу у јавности површне и апсурдне, говори и чињеница да су ти изборни закони на које се данас жали опозиција, који су донети у време док су они били на власти, за њих тада били нешто најевропскије што је Србија добила, а данас свим силама и у земљи и у иностранству оспоравају њихову демократичност.

Када су их они примењивали са позиције власти на бирачке спискове, медије и функционерске кампање, држава је била демократска, европска и слободна.

Одласком у опозицију почели су да нападају сопствену политику и законска решења.

Овакву недоследност само због тога што нису власт, наш народ је препознао и сасвим сигирно, због свих притисака којима је изложен, одговориће на њихов позив на бојкот, ако га уопште буде, великом излазношћу на наредним изборима.

Јер наши грађани су више пута од обнове вишестраначја доказали да су слободни, и да желе да на изборни дан одлучују и да се питају о својој будућности.