СНП на Спартакијади за пензионере у Русији

5. октобра 2017.

by / 0 Comments / 45 View / 5. октобра 2017.

Донка Димитријевић, члан Ресорног одбора за здравство Српске народне партије, учествовала је на четвртој „Спартакијади за пензионере“ која је одржана 30. септембра и 1. октобра у Руској Федерацији.

Град Пенза, 705 километара југоисточно од Москве, угостио је преко 800 учесника из шест земаља Европе, међу којима је било и девет чланова тима из Србије који су се такмичили у бројним спортским дисциплинама.

Како је истакла Донка Димитријевић, Србија је достојно представљена јер је у појединачним дисциплинама, међу 77 екипа, освојила 36. место.

Она је нагласила да је највећа добит учешћа на Спартакијади заправо размена искустава, сусретање са различитостима народа, упознавање обичаја, ставова, људских вредности…

«У Пензи сам се уверила да је такмичење пензионера уствари права олимпијада, на највишем могућем организационом нивоу. Учешће на овој манифестацији је заправо част за нашу државу, град, појединца и наравно Српску народну партију. Надметања у готово свим спортовима, уз срчаност и вољу учесника, изнова су показали и доказали да су осмех, топла реч, брига за себе и другог, пажња и радост, покрет и снага довољни за срећно треће доба», рекла је она.

Донка Димитрјевић је као и остали такмичари награђена Дипломом за учешће, али и посебном Дипломом као командир екипе – за допринос развоју пријатељства српског и руског народа кроз упознавање и контакте.

„Спартакијаду за пензионере“ организују Министарство спорта Руске Федерације, Савез пензионера Русије и Пензиони фонд Русије. Учешће наших такмичара на „Спартакијади“ је резултат договора Српске народне партије и Јединствене Русије о успостављању чвршће сарадње две партије у области социјалне заштите и пензионе политике.