СНП Лесковац: Превенција спречава повећање броја оболелих од рака

4. фебруара 2017.

by / 0 Comments / 82 View / 4. фебруара 2017.

У Јабланичком округу од неког облика карцинома годишње оболи око 1.200 људи, док половина њих, нажалост, изгуби битку са овом болешћу. Ово је аларам за све нас да се активније укључимо у информисање грађана о значају превенције јер је чак 90 одсто врста рака излечиво уколико се болест открије на време, истакао је Миодраг Станковић, председник Ресорног одбора за социјалну политику Градског одбора Српске народне партије у Лесковцу.

Он је на конференцији за штампу поводом 4. фебруара, Међународног дана борбе против рака, објаснио да здрав начин живота и редовне здравствене контроле у великој мери доприносе да се смањи проценат оболелих од карционома.

– Више од 70 одсто смртних случајева од рака јавља у неразвијеним и средње развијеним земљама, где су расположива средства за превенцију, дијагностику и лечење рака ограничена или непостојећа. Дакле, где је привреда неразвијена или слабо развијена, могућност за излечење од карцинома или било које болести је мања. Зато се СНП залаже за што бржи економски развој Србије и отварање нових радних места јер на тај начин грађанима пружамо квалитетнији и здравији живот – закључио је Станковић.