СНП Лесковац: Јачањем привреде до посла за самохране родитеље

26. јуна 2016.

by / 0 Comments / 104 View / 26. јуна 2016.

Проблем запошљавања самохраних родитеља треба синергијом да решавају држава и локалне самоуправе. Процењено је да у Србији живи више од 100.000 самохраних родитеља, а многима су социјална примања једини извор прихода. Јачањем привреде, пре свега кроз отварање малих и породичних предузећа, стварају се реална радна места, а самим тим и веће могућности за запослење ове групе становништва, изјавио је Миодраг Станковић, председник Ресорног одбора за социјалну политику Градског одбора Српске народне партије у Лесковцу.

Он је на конференцији за штампу истакао да на евиденцији Службе за запошљавање Јабланичког округа има 400 самохраних родитела и да је овај број сигурно већи јер многи не желе да се пријаве плашећи се дискриминације при запошљавању или их је стид да такав свој статус користе као аргумент приликом тражења посла.

„СНП ће се преко својих представника у локалном парламенту залагати за подстицај развоја малих и породичних предузећа где би кроз разне олакшице привредницима било омогућено да покрену посао али и у радни однос приме самохране родитеље”, изјавио је Станковић.