СНП: Хрватска шири мржњу, никоме не дозволити да угрожава опстанак Срба

29. новембра 2017.

by / 0 Comments / 70 View / 29. новембра 2017.

Саопштење Српске народне партије

Хрватска не престаје, кроз наступе свог премијера Пленковићa, да шири мржњу и лажи према Србији. Очигледно фрустрирана и бесна после доказане улоге у агресији на Босну и Херцеговину покушала је заменом теза и лажима да оптужи Србију и Србе за све ратове на простору бивше Југославије.

Та држава, која је са своје територије протерала скоро све Србе, окупирала делове територије Босне и Херцеговине и вршила злочине над друга два народа, која је до краја спроводила своју злочиначку политику етничког чишћења где год је њен војник крочио, покушава сакрити своје злочине оптужбама на рачун Србије за све што се дешавало деведесетих година .

Пленковић, као настављач политике Фрање Туђмана, за кога је доказано да је злочинац, и кога он данас свим срцем брани, очито не жели да са нашом државом гради коректне и добросуседске односе, већ жели сукобе и нове тензије кроз лажи, оптужбе и мржњу.

Ово је још један доказ да Србија мора још снажније стати у одбрану својих националних и државних интереса у региону и кроз Декларацију о заштити српске нације потврдити своју одлучност да нико више неће моћи некажњено и без одговора угрожавати опстанак Срба,Србије и Републике Српске.