СНП: Ђукановића и врх „монтенегро“ режима прогласити непожељним у Србији

10. маја 2019.

by / 0 Comments / 45 View / 10. маја 2019.

Српска народна партија најоштрије осуђује скандалозну и политички мотивисану пресуду криминалног режима Мила Ђукановића против држављана Србије, као и лидера Срба у Црној Гори, Андрије Мандића и Милана Кнежевића за лажни и измишљени државни удар.

Ова пресуда је изречена намерно 9. маја, на дан када Србија и Русија славе победу над фашизмом и освојену слободу у заједничкој борби два братска народа.

Мржња криминалног режима Ђукановића према свему што је српско и према Русији, осведочена у прогону српског народа, Српске православне цркве и писма, као и у увођењу санкција Русији, оваквом пресудом на Дан победе над фашизмом, потврђује да је овај црногорски режим непријатељски и да га таквим треба прогласити.

Неправедном пресудом против Срба јасно је да Ђукановић жели да уништи српски народ у Црној Гори.

Због тога Мила Ђукановића и врх „монтенегро“ режима треба прогласити непожељним особама у Србији, а укупне односе са тим режимом треба преиспитати.

Држава Србија треба хитно да осуди овакав политички прогон лидера Срба у Црној Гори, као и својих држављана и да стане у њихову заштиту свим правним и политичким средствима, обавештавајући светску јавност да је црногорски режим огољено диктаторски и србофобски, који прогања сопствене или држављане других држава уколико политички другачије мисле.

Овакав прогон Срба у Црној Гори не сме да прође без реакције Србије, јер у случају да ово сада прећутимо, то ће у још тежи положај ставити Србе у осталим државама у региону где живи наш народ.