СНП: Балкану је потребна сарадња војно неутралних држава, а не нове чланице НАТО

13. марта 2017.

by / 0 Comments / 82 View / 13. марта 2017.

Саопштење Српске народне партије (СНП)

Политика проширења НАТО пакта не доприноси стабилности већ ствара услове за нове сукобе и конфронтације. То се најбоље види на примеру размештања НАТО снага дуж границе са Русијом. Србија то исто може да очекује колико сутра дуж њених граница.

Уместо стварања зоне европске безбедности на читавом континенту, НАТО одбија сарадњу са Русијом и као превазиђени реликт Хладног рата тражи смисао свог опстанка у измишљеним претњама његовим чланицама.

СНП сматра да више ни једна балканска држава не треба да уђе у НАТО пакт те да је дошло време да се на Балкану успостави сарадња војно неутралних држава које ће водити рачуна о својим националним интересима. Ми желимо сарадњу са свима, а посебно са Русијом  са којом НАТО пакт жели сукобе.

Србија, а верујемо ни Црна Гора, Македонија и Босна и Херцеговина, не желе да буду „топовско месо“ оних који су нас без стида и срама бомбардовали пре 18 година.

Генерални секретар НАТО, Јенс Столтенберг, изјавио је данас приликом представљања годишњег извештаја НАТО за 2016. годину, да ће ова алијанса остати „посвећена очувању мира на Балкану“, као и да ће наставити са „политиком отворених врата“ за све земље које желе да постану њене чланице.