СНЕЖАНА ПЕТРОВИЋ: ОДГОВОРНОМ ФИСКАЛНОМ ПОЛИТИКОМ СРБИЈЕ ДО ВЕЋИХ ПЛАТА И НОВИХ ИНВЕСТИЦИЈА

6. октобра 2019.

by / 0 Comments / 29 View / 6. октобра 2019.

Народни посланик и члан председништва СНП, Снежана Петровић, дискутујући о Предлогу закона о ребалансу буџета за 2019. годину, као и сет финансијских и рачуноводствених закона, истакла је да они представљају веома важан сегмент функционисања државе у целини.


„Одговорно вођење фискалне политике у претходном периоду од стране Владе Републике Србије и надлежног министарства, резултирало је повећањем плата и усмеравањем више средстава за финансирање инфраструктурних и капиталних пројеката“, рекла је Петровић.


Обраћајући се У Народној скупштини Републике Србије, она је навела да у доба успоравања коњуктуре глобалне економије, геоплотичких тензија и трговинских конфликата, српска привреда наставља побољшањем макроекономских перформанси.


„Све макроекономске мере доносе се у циљу јачања успостављеног модела раста који се заснива на повећању инвестиција извоза, а напори су усмерени на инвестирање структурних реформских процеса.“, каже Петровић.

Она је додала да се тиме обезбеђује континуитет побољшања привредног окружења, напретка на међународним листама конкурентности и даљег подизања кредитног рејтинга земље.
„Посебни напори улажу се и у реформисање јавних предузећа, како би се постигао степен њихове ефикасности, а све са циљем обезбеђења бољег услова живота и подизања животног стандарда грађана“, закључила је Петровић.