Ресорни одбор за спорт СНП-а најоштрије осуђује забрану уласка фудбалера Црвене Звезде на Косово

12. октобра 2019.

by / 0 Comments / 41 View / 12. октобра 2019.

Ресорни одбор за спорт СНП-а најоштрије осуђује забрану уласка фудбалера ФК“Црвена Звезда“ на територију Косова и Метохије поводом одигравања утакмице шеснаестине финала Купа Србије са ФК“Трепча“ у Косовској Митровици, од стране лажне, сепаратистичке власти у Приштини.

Наиме, играчи и руководство ФК“Црвена Звезда“ су пут Косовске Митровице кренули по препоруци ФИФЕ, аутобусом без икаквих клупских и националних обележја, са јасном намером да никога не провоцирају већ да се баве спортом и попут многих српских клубова до сада одиграју утакмицу у такмичењу и на стадиону који су под ингеренцијом Фудбалског Савеза Србије.

На жалост, такозвана косовска полиција их је на сраман и дивљачки начин уз претње и оружје удаљила са административног прелаза Јариње, онемогућивши тако одржавање једног спортског догађаја и свакако празника фудбала за наш народ у јужној српској покрајини.

Лажне косовске институције су још једном показале да све оно што раде представља само обичну фарсу и да је њихово позивање на раздвајање спорта и политике, на основу чега су и тражили учлањење у ФИФУ и УЕФУ, само гнусна лаж.

Подсећамо да је СНП још маја месеца 2016. године јасно осудио пријем лажне државе Косово у чланство ФИФА указавши притом да се ради о грубом кршењу статута светске фудбалске организације који јасно каже да чланице ФИФА не могу да постану оне квазидржавне творевине које нису чланице Уједињених нација.

Нагласили смо још тада да такав преседан правног насиља отвара Пандорину кутију и утире пут новим преседанима којима смо на жалост сведоци и данас.

Стога позивамо читаву међународну јавност као и спортске институције да предузму све правне мере како би се ова одлука коначно ставила ван снаге чиме би се спречила даља најгрубља злоупотреба спорта у политичке сврхе од стране лажне државе Косово, а самим тим и трајне веома штетне последице.

НЕМА ПРЕДАЈЕ, КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!!!