Република Српска пример како треба да штитимо наше Косово

8. јануара 2019.

by / 0 Comments / 84 View / 8. јануара 2019.

Изјава Ненада Поповића, министра за иновације и технолошки развој

Честитам нашој браћи преко Дрине велики празник, Дан Републике Српске, и желим им сваки напредак и развој, а данас посебно унутрашњу стабилност и национално јединство.

Република Српска, чији празник на Светог Стефана прославља читав наш народ, плод је истрајне и непоколебљиве борбе Срба за своју слободу, своју православну веру, за своју традицију и своју будућност.

После тешког страдања средином прошлог века, пробуђени из заблуда југословенства и лажног братства и јединства, српски народ преко Дрине је схватио да искључиво у сопственој држави, ослоњен на своју снагу и инспирисан херојством и идеалима својих предака, може сачувати своја огњишта и своје животе.

Република Српска створена је великим жртвама нашег народа и њиховом неугасивом жељом за слободом и националном независношћу, за коју се Срби боре још од времена Цара Лазара, Карађорђа, Милоша и Његоша.

И иако су све силе западног света биле против стварања Републике Српске, и када су је бомбардовале и чиниле све да је дестабилизују и разграде, нико није могао код Срба да уништи ту снажну и неуништиву жељу за сопственом националном државом.

Зато нам је Република Српска и данас пример, како треба да чувамо наше националне интересе, а пре свега наше Косово и територијални интегритет Републике Србије.

Као што су јунаци који су створили Српску увек у борби носили идеју да је Српска остварење сна нашег народа преко Дрине да има своју државу, тако и данас не смемо одустати од тога да је Косово Србија и да ће тако, колико год биле тешке околности, остати заувек.

Србија ће увек бити ту да подржава, помаже и штити Републику Српску, и никада неће дозволити да се намере појединих земаља о њеном уништењу остваре.

То је завет Србије и читавог српског народа!

Живела Република Српска!