Радован Калабић: Српска је највеће слободарско и национално постигнуће српског народа (ВИДЕО)

2. марта 2017.

by / 0 Comments / 245 View / 2. марта 2017.

Република Српска је највеће слободарско и национално постигнуће српског народа у 20. веку. Прво је створена, па одмах потом брањена јер је нападана тада, а и дан данас. Свим тим провокацијама је одолела. Неке су биле толико жестоке да сумњам да би их иједан други европски народ, до нас Срба, издржао. Зато можда нисмо ни свесни чињенице да нам је светска историја наменила улогу последњих „голиста“ у Европи 20. века, рекао је Радован Калабић, члан Председништва Српске народне партије, историограф и публициста.

Он је на промоцији часописа „Збиља“ која је одржана у Удружењу књижевника Србије, истакао да је српском народу додељена и улога првих бораца против највећег зла које је шчепало Европу – радикланог исламског тероризма.

– Нажалост, то нису једина првенства која је историја наменила Србима. Ми смо и прве жртве НАТО агресије после Другог светског рата. Не забораваљамо бомбардовања и све те нелегалне интервенције. Српски народ у Српској је издржао најагресивнију кампању моћног НАТО савеза. Међутим, није против Срба у Српској вођен само оружани рат, нити су они били изложени само нападима онога што данас зовемо Исламска држава. Они су били и на удару незапамћене медијске сатанизације. Ту се јасно видео сав западни цивилизацијски суноврат – објаснио је Калабић и подсетио да су тада српске цивилне жртве за многе на Западу значиле мање од нестанка поједних животињских врста.

– Све те нападе и невоље Српска је преживела само зато што јој је темељ здрав. Њено крштено име је њено право име. То је Српска. Она је надживела Краљевину СХС и Југославију. Када се одрекнете свог имена, онда сте се одрекли свега, и последњег слова вашег идентитета, српске православне вере, традиције и културе, језика и писма… Тада постајете нешто друго, извештачено и лажно, као што су то били Југословени – нагласио је он.

Говорећи о темељу Републике Српске Калабић је истакао да су титоисти увек лажно говорили како Срби немају свој национални програм.

– Нама је Свети Сава још почетком 13. века дао национални програм, најједноставнији, у само три тачке: слободна црква, слободна држава и слободна култура. То је темаљ Српске. И зато она као таква опстаје и данас упркос свим нападима и провокацијама. По мени, један од најжешћих напада био је покушај усвајања срамне британске резолуције у СБ УН  у којој се српски народ означава као геноцидан народ. Морамо да захавалимо Русији јер нас је од те највеће историјске перверзије спасла својим ветом. Цео српски народ би био жигосан да је та резолуција усвојена. Пазите, српски народ који је у прошлом веку доживео два геноцида и највеће етничко чишћење треба да у 21. веку замени немачки народ и понесе жиг геноцидности. Незамисливо! – поручио је Калабић.

Он је упозорио да је српски народ данас на геополитичкој прекретници.

– Изазови ће бити велики. Српску али и цео српски народ тек чекају велика искушења. Геополитичка ситуација на истоку је стабилна. Превирање је тек почело у западном свету где долази до оживљавања суверенистичких идеја. Један од носилаца те идеје је и нови амерички председник Доналд Трамп. Можете лако да видите како се једна глобална и моћна елита, на америчким изборима поражена, подигла против Трампа. Желе да закомпликују његове односе са Русијом и осталим партнерима. Данас су ЕУ и НАТО преузели у Берлину ту заставу, како они кажу, либералне слободе, а ја је зовем либералне недемократије. Све што се дешава српском народу у региону има подршку те клинтон-сорошевске структуре. Зато Срби морају да имају на челу некога ко је суверениста, као што је Милорад Додик. Он је спреман на жртву, спреман да понесе и свој и крст свих Срба. Он више пажње усмерава на будућност државе и народа, него на наредне изборе. Само такви, уједињени, можемо да успемо. Нека живи Српска! – закључио је Калабић.