Председница Омладине СНП пливала за Богојављенски крст: На младима је да очувају традиционалне српске вредности (ФОТО, ВИДЕО)

19. јануара 2017.

by / 0 Comments / 488 View / 19. јануара 2017.

Милица Терзић, председница Омладине Српске народне партије, учествовала је данас, поводом великог хришћанског  празника – Богојављење, у традиционалном пливању за Богојављенски крст које је одржано код Земунског кеја у Београду.

Она је једна од малобројних девојака међу 250 учесника ове манифестације која се одважила да плива у леденом Дунаву.

Како је истакла, циљ младима у Србији мора да буде да очувају традиционалне српске и православне вредности.

– Само државе које се поносе својом традицијом и својим националним идентитетом могу да буду економски снажне и успешне. Желим да својим примером мотивишем што више младих да буду поносни на своје корене, на нашу српску историју, да разговарају уздигнуте главе са својим вршњацима из иностранства. Србија је стара европска држава, а Срби историјски народ чији национални идентитет почива на светосавском завету и борби за истину и правду. И зато никада не смемо да одустанемо од те борбе, посебно ми млади, морамо да наставимо да се боримо за наше Косово и Метохију, за нашу Републику Српску, за наш народ у Црној Гори и Хрватској, за заштиту права и слобода свих Срба где год они живели. Хвала Богу, данас у тој борби нисмо сами, уз себе имамо никада моћнију Русију. А историја је показала, када год смо били заједно, Срби и Руси, били смо непобедиви! Бог се јави! Живела Србија! – поручила је Милица Терзић.

Пливању за Богојављенски крст претходила је литургија у храму Светог оца Николаја, најстаријој цркви у Београду. Литургију је служио Његова Светост, Патријарх српски господин Иринеј. Након службе кренула је литија кроз Земун у којој је учествовало више од хиљаду грађана.

Фото: Србија данас / Саша Џамбић