Пред утакмицу Русија-Енглеска: Kо је руски Џејми Варди

11. јуна 2016.

by / 0 Comments / 60 View / 11. јуна 2016.

Блог председника Ненада Поповића

 

Једва чекам вечерашњу утакмицу између Русије и Енглеске и очекујем сјајан фудбал који ће да потисне непријатне сцене туча између навијача који се јуре по марсејским улицама. Мрзим те сцене насиља, терористичке претње и напетост која влада на Првенству Европе.
Не желим да гледам фудбалски хладни рат. Желим да гледам одличан фудбал.
Kад нема наших, навијам за Русе. Наш фудбал боље да не помињем, упропастиће ми дан. Интересује ме спремају ли Руси изненађење, имају ли тим који би тек требало да експлодира на Светском првенству у Русији, за две године. Ипак је Русија за спаринг партнера пред пут у Француску изабрала Србију. Ми смо требали да глумимо Енглезе. Kако играмо, заиста смо се правили Енглези!
На другој страни, вечерас ће бити можда фаворити из сенке. Енглеска има центарфора Џејмија Вардија, некадашњег губитника и неуспешног кандидата за пропалицу, који је мали Лестер довео до титуле, до првака Премијер лиге.
Зато би вечерас требало да заборавимо и на геополитику, и на тероризам. Вечерас треба да гледамо супер фудбал и фер-плеј. Читаве године, навијао сам за Лестер и за Вардија, јер је он био симбол победе аутсајдера, живи доказ да људи коме велики свет не даје шансе, могу да постану хероји.
Русија је, као и увек, највећа тајна. Свим срцем ћу бити уз њих, јер верујем да су у тишини, већ створили моћну фудбалску машину. Kо ће од њих бити нови Варди? Нестрпљив сам да то сазнам вечерас.

Ненад Поповић, председник СНП

Преузето са званичне фејсбук странице др Ненад Поповић