Поповић: Влада има историјску шансу да преокрене ситуацију око КиМ

14. новембра 2016.

by / 0 Comments / 545 View / 14. новембра 2016.

„Влада Србије треба да раскине Бриселски споразум и да покрене широку дипломатску иницијативу да се питање Косова и Метохије изузме из надлежности ЕУ и врати у надлежност Савета безбедности УН, где имамо принципијелну подршку наших савезника Русије и Кине“, рекао је Ненад Поповић, председник Српске народне партије током посете Косову и Метохији.

Он је истакао да се ситуација на геополитичкој мапи света мења и да „коначно иде на руку Србији“. „Победа Доналда Трампа на председничким изборима у Америци, Брегзит у Великој Британији, као и најава нових референдума у европским државама које желе да напусте ЕУ, уз истовремено економско и војно јачање Русије, указују да се геополитичке прилике у свету мењају у корист националних интереса Србије“, рекао је Поповић.

Он је нагласио да „никада нису били слабији они који су подржавали терористе и трговце органима и заговарали независност лажне државе Косово“.

„Ту мислим на поједине западне политичаре и државе, али и на њихове савезнике у Србији, те издајнике који су 2009. године питање јужне српске покрајине изместили из надлежности Савета Безбедности УН и предали у руке отворено пристрасној Европској унији“, рекао је Поповић.

Председник СНП сматра да данашња Влада Србије има „историјску шансу да преокрене ситуацију по питању Косова и Метохије и да исправи неправду коју је српском народу нанела претходна штеточинска власт“.

„Србија више не сме да трпи понижења Брисела и шиптарских терориста, већ треба да раскине Бриселски споразум који се све време примењује на штету српских националних интереса. Сада је историјски тренутак за то и тај тренутак као држава и народ морамо да искористимо“, закључио је Поповић.