Поповић: Влада да прекине бриселски дијалог и заустави отимачину српске имовине на КиМ

17. марта 2017.

by / 0 Comments / 89 View / 17. марта 2017.

Саопштење за медије Ненада Поповића, председника Српске народне партије (СНП)

На данашњи дан, када се сви сећамо страдања нашег народа на Косову и Метохији у погрому који се догодио пре тринаест година, упозоравам да сви они међународни фактори који су подржали лажну независност наше јужне покрајине настављају са уценама и притисцима на Србију.

Као што су и тада ћутали док је српски народ био протериван са својих огњишта а његове куће и светиње паљене, тако и данас ћуте на бесрамну отимачину имовине државе Србије коју сепаратисти у Приштини покушавају да спроведу.

Влада Републике Србије мора да заузме одлучну позицију да неће пристати на протеривање српске државе са Косова и Метохије и зато је потребно, поред поништавања свих одлука чији је циљ отимање наше имовине, ставити ван снаге и све одлуке које су донете на основу такозваног „бриселског споразума“ а те преговоре, који нам нису ништа добро донели, коначно прекинути.

Зато позивам Владу да се, с обзиром на то да је бриселски споразум пропао, дефинише нова политика према нашој јужној покрајини како бисмо на Косову и Метохији заштитили наше грађане, имовину и државу.