Поповић уочи Васкрса: Сила Срба и Руса у правди и истини

7. априла 2018.

by / 0 Comments / 68 View / 7. априла 2018.

Свим православним хришћанима нека је срећан празник – Васкрс.

Двадесети век био је сав у страдању православних народа, пре свега српског и руског. У оба ова рата Срби и Руси су, бранећи православље, масовно страдали.

Потом је наступио период безбожничке идеологије који је узео свој нови данак васпитавајући генерације да презиру своје православно порекло и своју веру.

Крајем 20. века, сав бес и мржња светских моћника били су усмерени на Србе, и Срби су поднели жртву, свесно као Руси у Првом светском рату, знајући да нису они примарни циљ ове мржње већ да су то браћа Руси.

Двадесет први век је почео са крајњим српским понижењем. Покушајем отимања Косова од Србије.

Они који су у 20. веку желели Србе и Русе физички да униште, окупацијом Косова хтели су да нас униште и духовно. Да нам се уништи идентитет, одузме вера, и прекроји праведничка и победничка историја српског и руског народа.

На изненађење целог света, Русија је под вођством председника Владимира Путина „васкрсла из мртвих“. Русија је данас једна од водећих светских сила и економски и политички и војно. Са васкрсењем Русије, васкрсле су и српске наде. Сада можемо да будемо сигурни да ћемо уз помоћ Русије сачувати наше Косово, нашу Републику Српску и наш српски народ у целом региону.

Није сила Срба и Руса у моћном оружју и великој бројности, већ у правди и истини. Ово је оружје којим православни народи побеђују. По речима црквених химни које кажу: „разумите народи да је с нама Бог“.

Христос васкрсли који је целом свету донео победу над смрћу, а чије васкрсење сутра прослављамо, наша је застава и наше оружје. И док је наше вере у правду и истину и васкрслог Господа Христа, неће пропасти ни Србија ни Русија.

Свим православним хришћанима честитам празник васкрсења Господњег.

Христос васкрсе – ваистину васкрсе!