Поповић у Ужицу: Србији су потребни откупни центри за већи извоз пољопривредних производа у Русију (ВИДЕО)

3. фебруара 2017.

by / 0 Comments / 241 View / 3. фебруара 2017.

У Србији морају да буду изграђени откупни центри како би руским купцима било омогућено да лакше, брже и у већим количинама купују српске производе. На тај начин ћемо повећати извоз на велико руско тржиште, изјавио је Ненад Поповић, председник Српске народне партије у Ужицу након састанка са привредницима из овог краја.

Он је за “Телевизију 5” истакао да је главни предуслов за отварање откупних центара и повећање извоза формирање државних институција за развој економске сарадње са Руском Федерацијом.

– Готово све европске земје, попут Немачке и Аустрије, имају институције за економску сарадњу са Русијом, док Јапан има и министра за економску сарадњу са овом земљом. Осим повећања извоза овакве институције у Србији би служиле и за привлачење руских инвестиција али и помагале нашој грађевинској индустрији да лакше уговара послове у Русији – поручио је Поповић.

Председник СНП је пре састанка са привредницима из Ужица посетио Градски одбор Српске народне партије у овом граду и разговарао са члановима и симпатизерима.