Поповић у посети компанији Мoнт Стублине: Помоћи ћу вам да извозите у Русију

1. фебруара 2018.

by / 0 Comments / 168 View / 1. фебруара 2018.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић посетио је данас компанију „Монт Стублине“ у Обреновцу и том приликом најавио конкурс од 250 милиона динара за нове стартап компаније и све оне који желе да се баве иновацијама у оквиру малих и средњих предузећа.  

„Помогли смо ову компанију са више од 25 милиона динара. Они запошљавају 35 људи, од којих су петоро изврсни машински инжењери. Напоменућу да власници компаније нису припадници ниједне партије. Страначка припадност мени није важна, већ само компаније које добро послују“, рекао је министар Поповић.

Компанија Монт Стублине се бави рециклирањем органског отпада и добављањем и инсталирањем компоненти за водеће произвођаче постројења за биомасу у Европи. Њихов иновативни пројекат „Економски измењивачи топлоте за пастеризацију органског отпада“ помогли су Влада Србије и Фонд за иновациону делатност.

„Уз нашу помоћ, предузеће Монт Стублине ће повећати број радних места и целокупни извоз. До сада су извозили у земље Европске Уније, а ја ћу им лично помоћи да извоз прошире и на тржиште Русије“, нагласио је Поповић.