Поповић у ненајављеној посети Нишу: Стартап центар ускоро отвара врата за младе инжењере

9. августа 2017.

by / 0 Comments / 101 View / 9. августа 2017.

Министар за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије, Ненад Поповић, данас је ненајављено обишао радове на изградњи центра за стартапове и иновативно предузетништво у Нишу који ће званично бити отворен у септембру ове године.

Поповић је изразио задовољство чињеницом да су радови при самом крају и да ће овај центар у оквиру Електронског факултета врло брзо отворити врата за прве младе инжењере који желе да започну своје стартапове на пољу иновација и високих технологија.

„Као што су председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић обећали, радови ће бити завршени на време. Центар ће се простирати на 650 квадрата, у њему ће бити смештене стартап компаније и биће уређен по највишим светским стандардима. Сигуран сам да ће млади бити поносни на овај простор који ће им омогућити да остану у свом граду и у њему стварају своју будућност, а тиме и будућност Ниша и читаве Србије“, истакао је Поповић и нагласио да је ово тек почетак улагања Владе Србије у иновације и технолошки развој у Нишу.

Он је поручио да је „отварање овог стартап центра велика шанса за запошљавање младих, развој ИТ индустрије и дигиталне економије у овом региону“.

„То је шанса да Ниш настави своју традицију града који је увек био познат као напредни центар иновација и технологија не само у Србији, већ и шире“, закључио је Поповић који је радове обишао заједно са деканом Електронског факултета у Нишу, Драганом Јанковићем.