Поповић у Јерусалиму: Важна регионална сарадња у области иновација

29. маја 2018.

by / 0 Comments / 121 View / 29. маја 2018.

Српски министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић учествује данас у Јерусалиму на Међународној конференцији на нивоу министара задужених за науку и технологију “Thinking out of the box”, уз поруку да је за Србију важно да се повезује на нивоу региона, како би уз помоћ регионалних иновационих стратегија била бољи партнер на европском и светском тржишту.

Министар је нагласио потребу коришћења искустава у сфери најновијих технологија од иновативних и земаља са високим БДП-ом као што је Израел.

Поповић се данас састао и са колегама, представницима Немачке, Чешке и Јапана, и навео да очекује сарадњу са тим земљама у наредном периоду у области науке и иновација.

„Представници влада тих земаља знају и подржавају оно што се дешава у Србији у сфери иновација“, рекао је министар за Тањуг.

Оно што је, према његовим речима, резултат конференције јесте управо размена знања и идеја међу земљама учесницама, а верује да ће њени резултати имати одјека у будућности и у Србији.

На састанку, који се одржава по први пут, учествују министри више од 25 земаља, водећи израелски научници, добитници Нобелове награде, као и представници дипломатског кора, а о његовој важности говори и присуство израелског премијера Бењамина Нетањахуа на свечаности поводом отварања одржаној синоћ.

„Thinking out of the box“ настоји да прикаже развој, али и напоре Израела да постане једна од водећих нација када је реч о иновацијама и науци, а циљ је и размена искустава земаља у тим областима.

Конференцију је отворио израелски министар за науку и технологију Офир Акунис уз поруку да је то добра прилика да се чују људи који су од Израела створили оно што је данас – нацију са високо развијеном технологијом.