Поповић у Дневнику РТС: Историјска порука председника Путина упућена српском народу

29. марта 2018.

by / 0 Comments / 149 View / 29. марта 2018.

Гостујући у Дневнику РТС-а, министар Ненад Поповић је рекао да је порука руског председника Владимира Путина српском народу, Србији и председнику Вучићу историјска јер је то порука мира и стабилности, порука не само Србији да ће Русија бити уз њу, већ порука свим обесправљеним Србима на Косову да ће Србија и Русија заједно учнинити све да очувају мир и стабилност за њих.

„Ово што се десило пре неколико дана, дивљачки напад на Марка Ђурића и на све Србе показује у каквој се ситуацији налазе Срби на Ким у тренутку када међународна заједница подржава Албанце и њихов дивљачки напад“, каже Поповић.

Осврћући се на извештај Америчке агенције АП да би укључивање Русије могло да закомпликује покушаје Запада да пронађе мирно решење за кризу на Балкану, Поповић каже да је све супротно од онога што је рекао АП, јер је порука Путина порука мира и стабилности.

Како каже, порука руског председика је јасна – упућена је и неким представницима међународне заједнице који желе да притисцима уценама и условљавањима натерају Србију да уради оно што никада неће урадити, а то је признање Косова и Метохије.

Србија никада неће дозволити да Косово постане чланица УН, рекао је Поповић.

Кaко наглашава Поповић, порука председника Вучића је да сви треба да будемо мирни и стабилни да са Албанцима разговарамо и нађемо компромис. Он мора да поштује Устав Србије а како је Путин рекао, Русија једино поштује Резолуцију 1244 СБ УН и то је једини међународно признат документ.

„Србија, председник Вучић и Влада су упутили јасне поруке, а Путинова подршка, који је рекао да је напад на Србију и на Србе на КиМ и у Србији напад на Русију, је врло јасна и гарантује мир и стабилност“, закључио је Поповић.

Поповић каже да је апслоутно сигуран у мир на КиМ и поручио је свима да буду спокојни, поготову нашем народу на КиМ и свима у Србији.