Поповић у Ариљу: Влада следеће године улаже у изградњу иновационих стратап центара широм Србије

4. децембра 2017.

by / 0 Comments / 154 View / 4. децембра 2017.

„Влада Републике Србије следеће године уложиће средства у изградњу иновационих стартап центара широм Србије“, поручио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић током посете Ариљу.

Он је након разговора са младим предузетницима у Ариљу, који су основали ученичке компаније“ Плантагенет“ и „Раин дроп“ истакао да је ово одличан пример иновационог предузетништва код младих, којим Србија може да се похвали. „Огромно је задовољство видети како деца у средњој школи, у скромним условима, али са великим ентузијазмом и менторском подршком, као и подршком општине Ариље, успевају да побеђују на такмичењима у земљи и иностранству и покажу свима да и у скромним условима могу да се постигну добри резултати“, рекао је Поповић новинарима.

Он је додао да су се ови млади људи недавно вратили са такмичења у Швајцарској, где су представили своју идеју производње зачинског биља у кућним условима. „ Србија би овиме требало да се поноси, и то може бити производ који би могло да користи свако домаћинство у земљи“, навео је Поповић.

Ученици средње школе „Свети Ахилије“ су министру представили иновационе производе својих компанија. Иноватори „Плантегенета“ похвалили су се својим комплетом за кућно узгајање зачина и чајева, док су ученици „Раин дропа“ представили систем за аутоматско наводњавање.

Током посете Ариљу, министар Поповић се састао и са председником општине Зораном Тодоровићем.