Поповић: Тужићу КРИК за лажи и сав новац од пресуде уплатићу деци без родитељског старања

7. новембра 2017.

by / 0 Comments / 220 View / 7. новембра 2017.

Саопштење Ненада Поповића, председника Српске народне партије

Новинари истраживачке мреже КРИК већ други дан заредом објављују о мени лажне информације са циљем да наруше мој углед и дискредитују ме као политичара и носиоца државне функције.

Лаж број 1:

КРИК ме је прво оптужио да имам компаније у офшор зонама које се помињу у Рајским папирима, да би се касније исправили и рекли да никада нису тврдили да поседујем компаније у тим офшор зонама.

Лаж број 2:

КРИК је изрекао тврдњу да је агенција Еплби одбила да за мене уради предлог
преноса мојих компанија у офшор зоне из „Рајских папира“. КРИК је навео да Еплби то није урадио јер сам оцењен као ризичан клијент због „контроверзних послова у Русији“. То је ординарна лаж. Еплби је направио тај предлог и наплатио ту услугу мојој консултантској кући PWC и мени. Али тај предлог никада нисам реализовао.

Лаж број 3:

КРИК је изнео тврдњу да у свом поседу имам компанију у офшор зони на Британским девичанским острвима. То је трећа лаж. Све моје компаније су, као што сам и навео, на данашњи дан регистроване на територији Европе и Русије и то је податак који лако може да се провери.

О свему наведеном сам у законском року информисао све надлежне државне органе Републике Србије.

Због лажи које је КРИК изнео о мени, а које су повредиле моју част и углед у Србији и иностранству, тужићу новинаре КРИК-а, а сав новац који добијем од пресуде уплатићу на рачун установа за збрињавање деце без родитељског старања.