Поповић: Туризам развојна шанса Подриња

30. јула 2017.

by / 0 Comments / 68 View / 30. јула 2017.

„Дрина је један од највећих туристичких потенцијала Србије и једна од најлепших река у Европи. Територија Подриња богата је атрактивном туристичком понудом, вансеријским природним лепотама, манастирима, споменицима културе, етно селима и домаћинствима. То су атракције које највише привлаче туристе из Европе и Русије. Зато је туризам велика развојна шанса читавог Подриња“, рекао је Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије.

Он је данас у Малом Зворнику отворио дринску регату која се одвија у оквиру вишедневне манифестације „Дрина је смисао живота“ у овој општини.

„Град Зворник и општина Мали Зворник за мене су један град на две обале. То је симбол јединства српског народа са леве и десне обале Дрине, из Србије и Републике Српске“, навео је Поповић.

Он је истакао да ће Влада Републике Србије подржати напоре које општина Мали Зворник континуирано улаже у унапређење туристичких потенцијала овог краја. „Туризам је једна од најбрже растућих грана привреде у Европи. Развој туризма у Малом Зворнику видимо као шансу за привлачење инвестиција и отварање нових радних места, посебно за младе“, рекао је Поповић.