Поповић: Српска народна партија основала „Видовданску политичку школу“

30. јуна 2019.

by / 0 Comments / 107 View / 30. јуна 2019.

Изјава Ненада Поповића министра у Влади Републике Србије и председника Српске народне партије

Српска народна партија основала је своју “Видовданску политичку школу“ са намером да својим члановима, али и свим осталим грађанима који подржавају нашу политику кроз вишедневна предавања приближи наше политичке идеје и уверења.

Дубоко смо уверени да је баш данас, више него икада пре, важно поново вратити чврсте ставове, доследност и уверења у политичко деловање.

У овој години, када обележавамо пет година од оснивања Српске народне партије, желимо  да изнова представимо нашу идеју:

  1. Слободне и независне Србије

2. Косова као духовне, културне и политичке вертикале наше нације и неопходности његовог опстанка у Србији у Уставом утврђеним границама;

3. патриотизма као вредности и његовог значаја у данашњем времену;

4. одбране традиционалне породице од свих политичких, правних, идеолошких и медијских покушаја њеног урушавања и деградације;

5. заштите српског народа у региону од асимилације и прогона и јачег везивања за Србију;

6. војне неутралности и јачања Војске Србије;

7. о опасностима нелегалних и масовних миграција по националну безбедност и национални идентитет;

8. о значају одбране уставности за будућност Србије, правне државе и демократије, људских права и медијских слобода;

9. о вођењу спољне политике засноване на равноправности и уважавању међусобних интереса са ослонцем на савезништва са пријатељским државама;

10. о значају Русије за Србију као старог и оданог политичког, економског и војног савезника;

11. о економији будућности, новим технологијама, дигитализацији, развоју ИТ сектора и новом конкурентношћу знања Србије на светским тржиштима.

Српска народна партија од свог оснивања баштини политичке идеје великог српског државника Јована Ристића, чија визија слободне, суверене и независне Србије, уређене као најразвијеније модерне европске демократске и уставне државе, са снажним ослонцем на Русију у остварењу националних и државних циљева и данас покреће све оне којима је истински циљ јака и победничка Србија.

У нашој “Видовданској политичкој школи” угледни домаћи и страни предавачи афирмисаће повезаност доследности уверења и политичког поверења грађана, јер се, у то сам дубоко уверен, само на томе може темељити истинска демократија и истинска слобода у једном друштву.