Поповић: Срамна пресуда генералу Младићу неће сломити слободарски дух српског народа

22. новембра 2017.

by / 0 Comments / 126 View / 22. новембра 2017.

Изјава Ненада Поповића, председника Српске народне партије и министра у Влади Републике Србије

Пресуда коју је Хашки трибунал изрекао Ратку Младићу потврђује да овај суд нема везе са правом и правдом, већ да је реч о обичном политичком инструменту, формираном са циљем да читаву српску нацију представи као геноцидну.

Зато је, и поред свих могућих доказа који су му пружени, овај суд свесно ослобађао крвнике попут Насера Орића, Готовине и Харадинаја, док је с друге стране, осудио све српске политичке и војне лидере који су се нашли пред овим трибуналом.

За Хашке судије и тужиоце убијена српска деца и старци, ископане очи, преклани вратови и извађени органи нису доказ никакве кривице. Одрубљене српске главе, које су носили по Босни муџахедини Изетбеговићеве војске за те људе и тај суд не представљају ништа.

Када је испунио своју политичку мисију овом срамном пресудом, Хашки трибунал завршава свој рад, мислећи да ће оваквим пресудом додатно нанети штету српским интересима.

Српски народ је својом слободарском традицијом и херојством створио Републику Српску, а Србија је данас независна и слободна држава, која брани интересе Срба где год да се налазе.

Зато ће српски народ и поред свих покушаја да га сломе и одузму му слободу, што је покушао и Хашки трибунал, наставити да траје, развија се и јача, чувајући своју слободу и независност држава које је сам створио.