Поповић: СНП има чврста уверења, не одриче их се због власти

5. марта 2019.

by / 0 Comments / 50 View / 5. марта 2019.

Српска народна партија (СНП) има идеале, чврст програм и непоколебљива уверења и неће се одрећи онога у шта верује због власти, изјавио је вечерас председник те странке Ненад Поповић на конвенцији Градског одбора СНП у Лазаревцу.

Како је навео, ако не одлучујемо сами и слободно о нашим интересима и нашој будућности, већ нам оно што је наш интерес кроје други, онда смо разбијени и сломљени и на путу нестанка као народ.

“Без националног јединства и националне слободе, нема јаких институција које штите наше границе, али и које штите људска права, слободу и демократију. Нема јаке војске, нема слободних судова и медија, нема ефикасне управе, нема развоја и јаке привреде. Само свест о сопственој слободи и њеном значају, покрећу љубав према отаџбини тако да је градимо све јачу и економски успешнију“, рекао је Поповић.

А за СНП, додао је, нема пречег задатка од очувања државне и националне слободе и јачања патриотизма и љубави према отаџбини.

Навео је да нам и данас говоре да је Косово изгубљено и да више није српска територија и да нам то изнова понављају они коју су нас пре две деценије „бесомучно и варварски“ бомбардовали, да би нам отели Косово.

“Али ми, слободни Срби, знамо да је Косово наше и да је само привремено окупирано. Где им је та лажна држава за коју су залегле све највеће западне силе? Има ли је у уједињеним нацијама? Има ли је у Унеску? Има ли је у Интерполу? Нема је нигде где је Србија била спремна да “покаже зубе“ тој лажној држави“, рекао је Поповић.

Навео је да треба да преговарамо са Албанцима, али да нема преговора док не укину законе о формирању војске лажне државе Косово и таксе на робу из централне Србије.

“Уверен сам да преговори морају кренути изнова, јер је очито да је Бриселски споразум пропао, вољом Албанаца и пасивношћу њихових ментора. Не може Београд да испуни све, а Албанци ништа“, рекао је Поповић.

Додао је да се то у народу зове пропао посао и поручио да се мора кренути изнова, уз посредовање сила које заиста могу довести до решења, а то су Русија, Кина и Америка. 

“У тим новим преговорима треба бити стрпљив и чврст, доследно се држати нашег устава и Албанцима понудити најширу могућу аутономију. Само ако будемо доследни и упорни, срушиће се та њихова лажна државност као кула од карата“, рекао је Поповић.

Навео је и да су Србији често наметали избор између Русије и Европске уније, да је то увек чинио запад, а никад Русије, али је истакао да се Русија увек кроз историју, па и данас, „показала као наш највећи и најважнији савезник и пријатељ и да у одбрани нашег Косова нисмо имали ближег пријатеља“.

Како је рекао, у овим новим околностима одсуства реалне европске перспективе, Србија мора редефинисати своје позиције по неколико питања, а то су јачање уставног поретка, отварање нових перспектива за јачу економску сарадњу са Русијом, Кином и источним тржиштима, уз задржавање присуства на тржиштима Европе. 

Председник општинског одбора СНП у Лазаревцу Радиша Синђелић је рекао се да од оснивања те партије до данас њени ставови нису мењали, а то су: Не у НАТО, не у ЕУ, сарадња с Русијом и Србија у постојећим границама.