Поповић: Сарадња Србије и Израела у новим технологијама

30. маја 2018.

by / 0 Comments / 152 View / 30. маја 2018.

Израел ће Србији дати на располагање савремене техногије за сателитске снимке у космосу, који ће се у нашој земљи користити за области пољопривреде и водопривреде, али и најновије технологије, као што је „Интернет ствари“, изјавио је министар за иновације и техолошки развој Ненад Поповић.

Поповић је то рекао после састанка са израелским министром за науку и технологију Офиром Акунисом у Јерусалиму, где учествује на Међународној министарској конференцији под називом „Thinking out of the box“

Они су разговарали о наставку сарадње две земље у областима као што су космичке техногије и иновације.

„Тим технологијама Србија улази у нову, тенхолошку и дигиталну будућност“, истакао је Поповић у изјави за Тањуг.

Према његовим речима, на састанку је договорена и сарадња Србије и Израела у области старт ап заједница и научно-истраживачких института.

Он је рекао и да очекује да Акунис до краја године посети Србију, како би се упознао са свим иновационим потенцијалима које она поседује.

Министар Поповић учесник је Међународне конференције о науци и технологији у Израелу која за циљ има упознавање других земаља са израелским технолошким и научним достигнућима и размену искустава земаља о иновацијама.

Поред српског, на конференцији учествују министри из сфере науке и иновација из више од 25 земаља, водећи израелски научници и представници дипломатског кора.