Поповић са представницима Словачке иновационе агенције: Развијати механизам Иновационих ваучера по узору на Словачку

12. фебруара 2018.

by / 0 Comments / 28 View / 12. фебруара 2018.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са представницима Словачке енергетске и иновационе агенције и том приликом поручио да постоји значајан потенцијал за унапређење сарадње две земље у области иновација.

Поповић је посебно истакао значај размене искустава у области примене механизма Иновационих ваучера, који Словачка већ годинама користи.

„Словачка је већ применила овај механизам и постигла одличне резултате. Kроз овај програм држава подстиче сарадњу фирми и научних института и факултета. Циљ нам је да што већи број компанија и предузетника аплицира за Иновационе ваучере. То је начин да иновирају своје производе, а то значи бољу продају на тржишту, нова радна места и веће плате“, истакао је министар Поповић.

Словачка улаже и значајна средства у популаризацију иновација са циљем изградње и јачања предузетничке културе у области иновација и дигиталне економије.

„Европска унија је определила више од 30 милиона евра за програме промоције иновација међу предузетницима у Словачкој. Очигледно је да ЕУ види своју будућност у развоју иновација и економије знања. То је пут којим треба да иде и Србија“, закључио је Поповић.