Поповић: Русија је уз Србију, нећемо дозволити формирање војске Косова

17. марта 2018.

by / 0 Comments / 74 View / 17. марта 2018.

Изјава Ненада Поповића, председника Српске народне партије (СНП) и министра за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије

На данашњи дан, када се сви сећамо страдања нашег народа на Косову у погрому који се догодио пре 14 година, истичем да Србија није сама у борби за Косово, већ да у тој борби можемо да рачунамо на помоћ нашег најискренијег пријатеља и савезника – Русије и председника Владимира Путина.

Русија је уз Србију и њен председник Владимир Путин неће дозволити формирање незаконите војске Косова на територији Републике Србије.

Србија и Русија одувек су водиле политику заштите истине, правде и међународног права, и зато су наше две земље природни савезници у принципијелној борби за очување територијалног интегритета Србије по питању Косова.

Таквом принципијелном ставу Србије и Русије придружује се све већи број чланова међународне заједнице који ни по коју цену не желе да пристану на кршење међународног права и отимање Косова од Србије. Недавно је једна од најутицајнијих чланица Европске уније, Шпанија, изразила јасан став да никада неће пристати на сецесионизам шиптарских терориста и да Косово види искључиво као регион унутар Републике Србије.

У овим тешким тренуцима за нашу земљу, Влада Републике Србије, уз подршку председника Александра Вучића, наставиће да спроводи независну и суверену политику по питању Косова, ослањајући се на подршку нашег савезника Русије.