ПОПОВИЋ ПОВОДОМ 20. ГОДИШЊИЦЕ НАТО АГРЕСИЈЕ: СРБИЈА НИКАДА НЕЋЕ ПОСТАТИ ЧЛАН НАТО ПАКТА

23. марта 2019.

by / 0 Comments / 165 View / 23. марта 2019.

„Српски народ никада неће дозволити да Србија постане члан НАТО пакта“, истакао је министар за иновације и технолошки развој и лидер српске народне партије (СНП), Ненад Поповић.

Он је, обраћајући се на панел дискусији „Војна неутралност као гарант стабилности и безбедности Републике Србије“, коју је поводом 20. годишњице НАТО агресије на Србију организовала Српска народна партија, истакао да је НАТО пакт извршио војну агресију на Србију само са једним циљем – да се од Србије отме Косово.

„Данас видимо да је та агресија била неуспешна, јер је Косово остало српско. Косово ће бити српско док год имамо Устав Србије и Резолуцију 1244 Савета безбедности Уједињених нација“, истакао је Поповић.

Он је изразио захвалност Русији и председнику Владимиру Путину на принципијелној подршци коју Русија пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије по питању Косова.

„Захваљујући Русији, Резолуција 1244 остала је на снази, а лажна држава Косово, поред свих притисака појединих западних земаља, није примљена у Унеско и Интерпол“, навео је Поповић.

Он је додао да је српски народ захвалан председнику Путину на томе што је током недавне посете Београду јасно указао да ће Русија наставити да подржава Србију по питању Косова и да компоромис Срба и Албанаца мора да буде заснован на Резолуцији 1244.

„Србија се залаже за компромис, али тај компромис мора да буде у оквиру Устава Србије и Резолуције 1244“, нагласио је Поповић.

Он је оценио да се велика већина грађана, према његовим речима, њих преко 90 одсто, противи чланству Србије у НАТО пакту.

„За нас у Србији је незамисливо да као чланица НАТО пакта шаљемо српске војнике на границе Русије, да се гледају са руским војницима преко нишана. Српски војник се заједно са руским војником кроз читаву нашу историју борио на истој страни, раме уз раме, против нацизма и оних који су желели да униште наше православних вредности“, указао је Поповић.

Он је навео да српски народ поштује своју традицију. „Ми славимо 9. мај као Дан победе, наши млади корачају у Бесмртном пуку, чувајући сећање на своје предаке који су, заједно са нашом руском браћом, положили животе да би цео свет данас живео слободно. То су вредности у које верујемо и које делимо са братским руским народом“, истакао је Поповић.

Он је упозорио да би улазак у НАТО пакт значио гажење тих вредности истакавши да српски народ то никада неће дозволити.

На панелу „Војна неуталност као гарант стабилности и безбедности Републике Србије“, поред министра Поповића, учествовали су и генерал Митар Ковач, члан председништва Српске народне партије, Ђуро Билбија, новинар и публициста, и Жељко Ињац, политички аналитичар.