Поповић поводом 140. годишњице Берлинског конгреса: Сачувати слободу и независност Србије са Косовом као неотуђивим делом

13. јула 2018.

by / 0 Comments / 48 View / 13. јула 2018.

Изјава Ненада Поповића, министра у Влади Републике Србије и председника Српске народне партије

Србија данас поносно обележава 140 година своје независности и слободе. Берлински Конгрес, после јуначких ослободилачких ратова, признао је све жртве и слободарску и државотворну вољу српског народа.

Од тог великог дана у нашој историји, Србија је из године у годину јачала, окупљала српски народ на Балкану и била светионик слободе и демократије. Врхунац великог државотворног дела, генерације Срба на челу са Јованом Ристићем, било је ослобођење Косова и Старе Србије и победа у Првом светском рату.

Србија се и данас суочава са истим изазовима и претњама њеној слободи, независности и територији.

Нека нам државотворност и храброст наших предака буду путоказ и узор како да и ми данас одбранимо њихове славне тековине. И да никада, ни под каквим притисцима, не изневеримо њихово дело слободне и независне српске државе, са Косовом као њеним неотуђивим делом.

Никада не заборавимо да су се наши преци пре 140 година налазили у много тежим и опаснијим условима, али да никада нису одустали од свог сна о слободној Србији и Косову као срцу наше отаџбине.