Поповић: Помоћ Рубину да повећа извоз у Русију

11. априла 2018.

by / 0 Comments / 151 View / 11. априла 2018.

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић обиша је данас фабрику „Рубин“ у Крушевцу и обећао руководству те фабрике да ће помоћи да своје производе извозе на тржиште Русије.

Поповић је навео да би српске фирме требало што више да извозе у Русију, земљу у коју можемо да извозимо без дажбина.

„Цео животни пут Рубина од 1955. године је иновативан. Увек су се прилагођавали, мењали и унапређивали све што раде, од узгајања грожђа, процеса дестилације, до дистрибуције и маркетинга. И оно што је најважије, пића се унапређују и све су бољег укуса“, истакао је министар у Крушевцу.

Према његовим речима, то је компанија са „културом иновација“ и зато је толико дуго успешна.

Те иновације, како је рекао, учиниле су да Рубинови производи – вино, ракија, вињак, вотка, ликер и шприцери продру до крајњих купаца.

„Помоћи ћу Рубину да изађе на велико руско тржиште и лично ћу се заложити да та фабрика промовише и прода што више својих производа у наредних неколико година“, рекао је Поповић.

Он је навео да тај пут неће бити лак, али да Рубин има одлична однос квалитета и цене, који би био добро прихваћен код руских купаца.

Поповић је рекао и да та компанија тренутно извози у Русију, али да је уверен да ће у наредним годинама тај извоз бити три до пет пута већи.

„Руски купци желе ове производе, јер Русија и данас увози 95 одсто свих вина и жестоког пића, тако да Рубин има потенцијал“, закључио је министар.

Извршни директор Рубина Горан Бекрић подсетио је да је та фирма присутна на тржишту Русије, али оцењује, да је присутна у мањем обиму него што заслужује.

Он је додао да та фабрика има 1.200 хектара винограда на 19 локација у Србији и најавио ширење винограда у Параћин, Житорађи и другим местима.

Поповић је са руководством фабрике „Рубин“ обишао постројење те фабрике, као и њихов подрум пића.