Поповић отворио Сабор у Гучи: Компромис о Косову само у оквиру Устава и Резолуције 1244

9. августа 2018.

by / 0 Comments / 182 View / 9. августа 2018.

„Србија је у преговорима око Косова спремна на компромис, али компромис мора бити по Уставу Србије и Резолуцији 1244, јер је Косово одувек било, јесте и биће Србија“, изјавио је данас министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Он је то рекао отварајући Драгачевски сабор трубача у Гучи, одакле је поручио и да ће се у Призрену опет певати „Српска се труба са Косова чује“.

Поповић је указао да Србија није у лакој ситуацији, јер је са разних страна притискају због Косова, али је подсетио да су наши преци били у још тежим ситуацијама па су увек били јунаци и чували Косово.

„И ми ћемо се борити за Косово. Срби нису кукавице, Срби су храбар народ и ми ћемо оправдати храброст наших предака. Наравно, Србија је мудра и паметна и Србија је у овим преговорима око Косова спремна на компромис, али компромис мора бити по Уставу Србије и Резолуцији 1244. Косово је одувек било, јесте и биће Србија“, подвукао је Поповић.

Каже да српске емоције, Србију и Србина нико не може боље да разуме него „наша браћа Руси“, те изразио задовољство што је данашњем отварању сабора присуствовао руски амбасадор у Србији Александар Чепурин и што ће сутра Гучу обићи портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

„У овим тешким временима када нас притискају због нашег светог Косова, ми желимо свима њима у иностранству да одавде из Гуче пошаљемо поруку која гласи – Србија није сама, уз Србију су цео руски народ и председник Русије Владимир Путин“, нагласио је Поповић.