Поповић: Немам компаније у Рајским офшор зонама

6. новембра 2017.

by / 0 Comments / 553 View / 6. новембра 2017.

Саопштење Ненада Поповића, председника Српске народне партије

Желим да информишем јавност у Србији да ниједна моја компанија није регистрована у „офшор“ зонама које се помињу у истраживању „Рајски папири“.

Све моје компаније регистроване су у Русији и Европи.

И што је најважније, све моје компаније декларисао сам као носилац државне функције у Агенцији за борбу против корупције Републике Србије.

Агенцији за борбу против корупције пријавио сам такође и сву своју имовину коју сам стекао пре него што сам постао министар у Влади Републике Србије.

Реномирана консултантска кућа PWC, која ме саветује већ 20 година, упутила ми је 2012. године предлог за пренос јурисдикције мојих компанија у „офшор“ зоне. Међутим, предлог који су ми упутили никада нисам реализовао.

Ако постоји макар један доказ да ово што говорим није тачно, позивам учеснике у овом истраживању да га одмах изнесу.

У истраживању „Рајски папири“ сам вероватно једини појединац који је стављен у контекст овог истраживања због нечега што му је предложено, а не због нечега што је урадио.

Не стидим се свог материјалног стања. Никада нисам крио своју имовину. Све што сам стекао, стекао сам на законит начин, својим радом и залагањем у претходних 25 година, много пре него што сам постао министар у Влади Републике Србије.