Поповић након разговора са представницима Светске банке: Развој иновација – стратешко опредељење Србије

21. септембра 2017.

by / 0 Comments / 131 View / 21. септембра 2017.

Развој иновација, иновационог предузетништва и ИТ је стратешко опредељење Владе Републике Србије које има снажну подршку председника Републике, Александра Вучића. Такво опредељење потврђено је и оснивањем Савета за иновационо предузетништво и ИТ на чијем је челу премијерка Ана Брнабић, изјавио је Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој.

Он је, након радног састанка Савета за иновационо предузетништво и ИТ са представницима Светске банке, истакао да је приоритет државе у овој области стварање услова за системски развој и унапређење области иновација и иновационог предузетништва у Републици Србији.

„Циљ нам је да обезбедимо континуирани развој иновационог и стартап екосистема, као и развој иновационе и технолошке инфраструктуре која ће омогућити отварање нових радних места у високотехнолошким секторима“, поручио је министар Поповић који је уједно и заменик председника Савета за иновационо предузетништво и ИТ.

Он је нагласио да је Светска банка важан партнер Републике Србије у успостављању и спровођењу програма за развој иновација и иновационог предузетништва.

„Ти програми усмерени су првенствено ка развоју иновационе и стартап заједнице, јачању везе између науке и привреде, истраживању и развоју, као и повећању конкурентности и запошљавања у Републици Србији“, закључио је Поповић након састанка.