Поповић на прослави Дана победе: Српски и руски народ су најзаслужнији за то што данашња Европа живи у миру и слободи

9. маја 2017.

by / 0 Comments / 238 View / 9. маја 2017.

Морамо да чувамо сећање на наше очеве и мајке, деке и баке, чланове породица и све наше ближње који су погинули бранећи своју отаџбину! Они су били на страни истине и правде! Зато су били непобедиви, поручио је Ненад Поповић, председник Српске народне партије обраћајући се учесницима „Бесмртног пука“ који је данас, поводом 9. маја – Дана победе, марширао улицама Београда.

Поповић је на свечаности испред Скупштине града Београда нагласио да је народ без сећања – народ без будућности.

– Зато је важно да попишемо све наше жртве и изградимо најлепши меморијални комплекс свих страдалих у ратовима током 20. века. Тај меморијални комплекс треба да буде место где ће будућа поколења моћи да се поклоне сенима својих храбрих предака. Само тако можемо да будемо сигурни да ће сећање на њих бити очувано, а да зло ратова никада неће бити поновљено! – истакао је председник СНП.

Он је рекао да „данас славимо тријумф над нацистичком Немачком у најкрвавијем рату у историји човечанства, али да се истовремено присећамо улоге оних који су у том рату учествовали“.

– На страни агресора, била је Немачка, са својим геноцидним сателитима, Независном Државом Хрватском и бандерашком Украјином. На страни ослободилаца били су савезници предвођени братским руским народом – поручио је.

Поповић је додао да је „Русија поднела највећи терет борбе против нацизма са више од 25 милиона жртава“.

– Одмах после Русије, пропорционално својој бројности, највећи број жртава дала је Србија. Наша два народа су најзаслужнији за то што данашња Европа живи у миру и слободи! На то треба да будемо поносни! Срећан Дан победе! – закључио је Поповић.