Поповић на Косову: Русија никада неће прихватити да Косово буде независна држава нити да постане члан УН

4. јула 2018.

by / 0 Comments / 108 View / 4. јула 2018.

„Русија никада неће прихватити да Косово буде независна држава нити да постане члан УН. Русија ће подржати сваки компромис по питању Косова који одговара Србији, а који буде постигнут у оквиру Резолуције 1244 и Устава Републике Србије“, рекао је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Он је, током посете манастиру Бањска, указао да Русија чврсто поштује Резолуцију 1244 и Устав Републике Србије. „Русија ће подржати ршсење за Косово које је у оквиру Резолуције 1244 и Устава Републике Србије јер једино такво решење гарантује очување мира и економску будућност и за Србе и за Албанце“, рекао је Поповић.

Он је истакао да српски народ може безусловно да рачуна на подршку Русије. „Јуче сам се вратио из Москве, где сам имао састанке са представницима руске владе и руководиоцима Јединствене Русије. Поручујем Србима на Косову да је Русија уз српски народ и Србију“, нагласио је Поповић и додао да ће у наредном периоду са руским партнерима разговарати о економској помоћи српским заједницама на Косову.

Министар Поповић се данас налази у посети Косовској Митровици где ће привредницима са Косова бити представљени програми подршке за развој иновација и предузетништва које спроводи Влада Републике Србије.