Поповић на конвенцији СНП у Београду: У Борчи ниче град будућности где ће бити отворено десетине хиљада нових радних места

10. децембра 2017.

by / 0 Comments / 1229 View / 10. децембра 2017.

Министар за иновације и технолошки развој и лидер Српске народне партије, Ненад Поповић, поручио је да ова партија од данас започиње кампању за београдске изборе у којој ће грађанима главног града понудити визију Београда као ”паметног града”.

„СНП Београђанима нуди визију Београда који ће бити дигитални и паметни град, где је примена технолошких иновација пут за добијање ефикаснијих и јефтиних усуга у области градске управе, јавног транспорта, комуналних предузећа, здравствене заштите и образовања”, истакао је Поповић на конвенцији ове партије у Београду. „Имамо пријатеље у највећим градовима, од Кине, преко Русије и западне Европе, све до САД, у којима су такве иновације већ примењене, и који ће нам радо помоћи, кроз трансфер знања и технологија, да их успешно применимо у Београду“, нагласио је Поповић.

Он је указао да СНП жели да Београд учини центром иновационог предузетништва на Балкану. ”Желимо да Београд учинимо градом у којем ће сваки млади предузетник, инжењер и научник, уз помоћ Града и државе, добити шансу да реализује своје предузетничке идеје и створи нова радна места”, истакао је Поповић.

Он је истакао да ће у Београду ускоро почети градња најсавременијег српско-кинеског индустријског парка. „Влада Србије и ја као министар, учинићемо све да што брже – поред Пупиновог моста у Борчи – као симбола пријатељства српског и кинеског народа, никне парк у којем ће радити најсавременије кинеске  и светске компаније. То ће бити град будућности где ће бити отворено десетине хиљада нових радних места“, нагласио је Поповић.

Поповић је поручио да данашњим скупом СНП започиње изборну кампању за град Београд. ”Од данас крећемо  у народ, у сваку општину и сваку кућу у Београду, од Лазаревца до Сурчина. Учинићемо све да се нашим свакодневним  радом и посвећеношћу, развој Београда настави”, рекао је Поповић.

Он је истакао да ће због ”политичког значаја Београда за целу Србију ”, СНП разговарати са Српском напредном странком о начину изласка на те изборе. „Имамо одличну сарадњу са СНС на свим нивоима власти. Ми смо две државотворне партије које су гарант да Србија никада неће ући и НАТО и да никада неће увести санкције Русији. Наше партије су гарант да ће Београд наставити да се развија и да ће се у њему градити нове улице, школе, здравствене установе”, рекао је Поповић.

Окупљенима се обратила и председница градског одбора СНП, докторка Марија Радуловић, која је указала да је ова партија посебно окренута старијим суграђанима. „Као лекар у Хитној помоћи свакодневно се сусрећем са људима којима је помоћ нужна. Својим знањем и искуством желимо да допринесемо да се здравствене и социјалне услуге приближе обичном човеку. Да људи који живе у селима у приградским општинама Београда, не морају да стрепе да ли ће имати основну медицинску заштиту”, рекла је Радуловић. Она је поручила да не смемо да заборавимо ни наше младе нараштаје, ”њихову енергију, снагу  и памет коју носе”.

”У Београду имамо одличан универзитет, одличне техничке факултете, сјајне младе инжењере којима треба пружити шансу да се укључе у развој нашег главног града. Они су ти који, уз нашу подршку, треба Београд да учине центром иновација и технолошког развоја овог дела Европе”, рекла је Радуловић.