Поповић на градилишту научно-технолошког и иновационог парка у Новом Саду: Изградња парка је пројекат од стратешког значаја за Србију

30. октобра 2017.

by / 0 Comments / 96 View / 30. октобра 2017.

„Изградња научно-технолошког и иновационог парка у Новом Саду је пројекат од стратешког значаја за Србију. То је резултат континуираних напора Владе Републике Србије усмерених на изградњу иновационе и технолошке инфраструктуре и развој иновационог предузетништва у Србији“, рекао је Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој.

Он је, приликом обиласка градилишта НТИП у Новом Саду, истакао да се завршетак радова очекује крајем 2018. године. „Изградња НТИП је заједнички пројекат Владе Републике Србије, АП Војводине и Факултета техничких наука у Новом Саду. До сада је завршено око 20 одсто радова.
За завршетак радова Влада Републике Србије ће из буџета Републике Србије издвојити 7
милиона евра“, рекао је Поповић.

Он је истакао да цео пројекат обухвата површину од 30.000 м2 и да ће будући Научно-технолошки и иновациони парк у Новом Саду садржати простор за иновационе стартапове, истраживачке и развојне центре компанија, простор за рад научно-истраживачких организација, као и образовно-истраживачки рад Факултета техничких наука из Новог Сада. Он је додао да је планирана изградња заједничког радног простора за младе, амфитеатра, мултимедијалних сала, ресторана, теретане, подземне гаразе.

„У овом парку ће бити остварен спој иновација, науке и дигиталне индустрије на једном месту. То ће бити простор за младе иноваторе и предузетнике где ће они моћи да истражују и стварају на најсавременијој опреми и да добијају еукацију и менторство од најбољих стручњака“, рекао је Поповић.

Он је нагласио да ће изградња НТИП у Новом Саду допринети отварању нових радних места за младе инжењере. „Ово је шанса да запослимо младе иноваторе и предузетнике у високотехнолошком сектору и да им обезбедимо услове да остану у Србији“, рекао је Поповић.