Поповић: Крушевац има потенцијал за изградњу старт ап центра

11. априла 2018.

by / 0 Comments / 77 View / 11. априла 2018.

„Након изградње најсавременијих старт ап центара у Београду, Новом Саду и Нишу, и Крушевац би већ ове године могао да добије такав центар, јер за то има велики технолошки потенцијал“, изјавио је данас министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Он је то рекао након састанка са градоначелницом Крушевца Јасмином Палуровић и најавио да ће министарство на чијем је челу објавити јавни позив за локалне самоуправе крајем овог или почетком следећег месеса за отварање нових старт ап центара.

„Сигуран сам да ће Крушевац са одличним руководством града, одличном иновационом заједницом и индустријских потенцијалом у овој години добити иновациони старт ап центар који може да допринесе отварању нових радних места и већим платама у региону“, рекао је Поповић новинарима у Крушевцу.

Министар је истакао да ће јавни позив бити транспарентан, а у њему ће бити наглашено да је обавеза локалне самоуправе да обезбеди простор, док ће влада обезбедити сву техничку и технолошку инфраструктуру, ако и финансирање рада старт ап центра.

Према његовим речима, најважније је да млади остају у Крушевцу, да у свом граду раде и развијају идеје, јер је, како каже, предузетништво одувек било мотор и покретач развоја тог града.

Додао је да је са градоначелницом разговарао и о изградњи индустријско-технолошког парка и навео да ће се радити на припреми за реализацију тог пројекта, који би могао да крене у реализацију већ следеће године.

„Крушевац са индустријом, којом привлачи стране и домаће инвеститоре, има велики потенцијал за технолошки развој, али је том граду потребна инфраструктура“, указао је Поповић.

Нагласио је да ће влада радити на изградњи иновационе инфраструктуре, не само у Крушевцу, већ и широм Србије, како би наш земља привукла што већ број ИТ компанија.

Градоначелница Крушевца је рекла да тај град има изузетну сарадњу са свим министарствима, а да влада максимално помаже граду.

„Надам се да ће изградњом Научно-технолошког и Индустријског парка, Крушевац бити још једно место где ће привредници, и млади моћи да примене своја знања“, рекла је Палуровић.