Поповић: Крик наставља са лажним тврдњама

13. новембра 2017.

by / 0 Comments / 93 View / 13. новембра 2017.

Најновије саопштење КРИК показује да новинари ове истраживачке мреже немају намеру да се баве истраживачким новинарством, већ да им је једини циљ да се баве мојим политичким ставовима.

У том саопштењу они нису ни покушали да оповргну моје наводе да су све три тврдње које су изнели о мени – лажне.

Прва лаж: Лагали су да се моје компаније помињу у „рајским папирима“, да би се касније сами демантовали.

Друга лаж: Лагали су да адвокатска канцеларија „Еплби“ није желела да ме узме за клијента због, наводно, „контроверзних послова“ у Русији, да би се касније испоставило да сам био клијент Еплбија, али да нисам реализовао њихов предлог и предлог реномиране консултантске куће PWC за преносење мојих компанија у офшор зоне из „рајских папира“.

Трећа лаж: Лагали су да имам компаније изван Русије и Европе. Још једном тврдим, све моје компаније су данас регистроване у Русији и Европи.

Очигледно је да КРИК по налогу споља наставља кампању блаћења мог имена, а све због мојих политичких ставова везаних за јачање сарадње Србије и Русије и мог става да Србија никада не треба да постане члан НАТО пакт, нити да уведе санкције Русији.

Још једном понављам да сам сву своју имовину стекао много пре него што сам постао министар, радећи претходних 25 година у иностранству. Не примам плату као министар у Влади, а све што поседујем пријавио сам уредно и по закону Агенцији за борбу против корупције.

Напомињем да моји адвокати већ припремају тужбу против новинара КРИК-а због злонамерног извештавања и да ћу сва средства која добијем из овог судског поступка поклонити установама за децу без родитељског старања.